فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
منابع طرح کتاب خوان ماه، ویژه خرداد ۱۴۰۳
منابع طرح کتاب خوان ماه، ویژه خرداد ۱۴۰۳ معرفی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، منابع طرح کتابخوان ماه، ویژه خرداد ۱۴۰۳ با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتابهای مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتابهای مفید و فاخر در سطح کشور و ارائه کتابهای «سند انتخاب»، «هلهله فرشتهها»، «نیایش امام حسین(ع) در صحرای عرفات» و «چراهای شگفتانگیز بیابان» معرفی شد.
«سند انتخاب (روایتی از برگزیدن رهبری انقلاب اسلامی پس از امام خمینی (۱۳۶۲-۱۳۶۸)»
پدیدآور: محسن سام
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۶۹۶
سال ۱۳۶۴ نخستین اجلاسیه برای تعیین جانشین امام و رهبر آینده تشکیل شد، پیش از این اجلاسیه چه وقایعی رخ داده بود تا اکثریت مطلق اعضا بر قائم مقامی آقای منتظری اتفاق نظر داشتند؟ و حد فاصل انتخاب آقای منتظری در سال ۶۴ تا عزل ایشان در فروردین سال ۶۸ چه اتفاقهایی رخ داد که امام قاطعانه تصمیم به عزل او گرفتند؟ و بر خلاف نظر بسیاری و در عین تعجب ایشان صریح دستور دادند تا خبرگان او را از مقام قائم مقام رهبری عزل کنند؟
در نگاه امام رضوان الله علیه پس از عزل آقای منتظری، تصمیم درباره جانشین مقام رهبری نیازمند چند تدبیر مقدمّاتی بود. با عزل منتظری، امام رضوان الله علیه، خود نیز در جریان حل مسئله جانشین رهبری وارد عمل شد. اما تدابیر امام در حد فاصل عزل آقای منتظری تا شامگاه سیزدهم خرداد ۱۳۶۸، که برای همیشه به دیار باقی سفر کرد، چه بود؟ مسئولان کشور، در این فرآیند چه نقشی ایفا کردند و چه جایگاهی داشتند؟
در این کتاب علاوه بر یافتن پاسخهای مستند و متقن به پرسشهای فوق، با مسائل بسیار عبرتآموز دیگری نیز آشنا میشویم. مسائلی نظیر آشنایی با نظرات کسانی که امروز در چرخش ۱۸۰ درجهای چیزی بر خلاف گفتههای آن روزهای خود بیان میدارند. حامیانی که گذر زمان آنها را مخالف رهبری کرد و بالعکس! کسانی که در افکار عمومی از ابتدا مطیع رهبری و انقلابی بودند اما با رجوع به اسناد معتبر و حتی اسنادی که خودشان منتشر ساختند، مشخص میشود که بارها و بارها با مواضع انقلابی و حتی بعضاً اسلامی امام رضوان الله علیه به بهانه مصلحت و... مخالفت کردند و بسیار نکات تأمّل برانگیز دیگر.
انسجام مطالب، ارائه یک دید کلی از فرآیند تحوّلات، متن بسیار روان، پانویسهای بسیار عالمانه و دقیق و بهجا و جامعیت کمنظیر، برخی ویژگیهایی است که این اثر را در موضوع خود منحصر به فرد ساختهاست.
«هلهله فرشتهها (مؤلفهها و تکنیکهای خوشبختی زندگی حضرت علی و حضرت زهرا علیهماالسلام با رویکرد دینی و روانشناختی)»
پدیدآور: سعید شریف یزدی، علاکبر حائری
ناشر: دفتر نشر معارف
تعداد صفحات: ۱۲۰
این کتاب در خلال یک داستان امروزی با شخصیتهایی به نام شیرین و فرهاد نمایی از سبک زندگی حضرت علی علیهالسلام و حضرت فاطمه سلاماللهعلیها را نمایش میدهد. کتاب در ۱۰ بخش تکنیکهایی را با الگوگیری از زندگی امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) ارائه میکند و خواننده را به پاسخ سؤالهای بسیاری در زمینه ازدواج و خانواده میرساند. سؤالهایی نظیر:
ازدواج ساده و به دور از تکلف چگونه ازدواجی است؟ آیا این امر در زمانه ما نیز امکانپذیر است؟
باید به چه نکاتی در انتخاب همسر توجه داشت تا به دور از کلیشهها به انتخابی صحیح رسید؟
چه راهکارهای کاربردی برای همدلی و حمایت عاطفی وجود دارد؟
چه عواملی میتواند زمینهساز خیانت به همسر شود؟
رضایتمندی زناشویی به چه معنا است و چطور میتوان به آن دست یافت؟
زندگی پیچیدگیهای بسیاری دارد که میتوان با واقعبینی و توجه به الگوهای اصیل و سازنده تا حدودی آن را بهتر شناخت. شیرین و فرهاد این کتاب در هر بخش با موانع و چالشهایی مواجه میشوند که با روایات و تکنیکهای ارائه شده موفق به حل آن میشوند. این کتاب قصد دارد خواننده را با راه و رسم یک زندگی اسلامی آشنا کند.
«نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات»
پدیدآور: محمدتفی جعفری
ناشر: مؤسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری
تعداد صفحات: ۱۸۴
نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات، تألیف علامه محمدتقی جعفری، شرحی عالمانه و حقیقتاً کمنظیر بر دعای عرفه امام حسین(ع) است.
مقدمه مفصّل مؤلف، با عنوان «در تعریف نیایش» یکی از مهمترین امتیازهای این اثر است. مؤلف در این مقدمه، با نگاهی فلسفی و جامعهشناختی به مبحث دعا و نیایش مینگرد و دلایل نیاز انسانها به راز و نیاز با خدای متعال را با دقتی ستودنی ترسیم و تبیین میکند. این مقدمه را میتوان رسالهای مستقل دربارۀ نیایش، تعریف و اهداف و فوایدِ آن دانست که مطالب بسیاری در آن گنجانیده شده است و به حق میتوان گفت که در این مقدمه، بحر در کوزهای ریخته شده است.
پس از این مقدمه، شرح و ترجمه دعای عرفه آمده است. استناد به آیات، روایات، اشعار شاعران بزرگ و جملات شخصیتهای جهانی، هم موجب غنای محتوایی اثر شده و هم بر جذابیت آن افزوده است. نویسنده، با زبانی ساده و روان به بیان و تبیین مفاهیم عمیق مطرح شده در دعا پرداخته است. استناد بهجا و به هنگام اشعار نظامی و مولوی، لطافتِ خاصی به مباحث روانشناختی و فلسفی کتاب داده است.
نیایشهای پر سوز و گداز نیز که بیشک از اعماق جان مؤلف برخاسته به مناسبتهای مختلف ضمن شرح جملات دعای عرفه آمده که بسیار پرشور و تأثیرگذار است و با روح کلی کتاب هماهنگی دارد.
«چراهای شگفتانگیز بیابان»
پدیدآور: جکی گف
مترجم: امیر صالحی طالقانی
ناشر: محراب قلم
تعداد صفحات: ۳۲
بیابانها خشکترین مناطق زمین هستند و در آنها باران به ندرت میبارد. برخی از آنها بسیار داغ مانند بیابان صحرای آفریقا و کویر لوت ایران و بعضی بسیار سرد مانند جنوبگان قطب جنوب هستند. بعضی از بیابانها پوشیده از شنزار، بعضی دیگر صخرهای و برخی یخزده هستند. تنها وجه مشترک آنها میزان بارندگی بسیار اندک (کمتر از ۲۵ سانتیمتر در سال) آنها است. تمام اینها باعث نمیشود که در بیابان اساساً بارندگی نباشد و آب یافت نشود. بارندگیهای اندک ولی سیلآسا که وادیها را میسازند و وجود آبهای زیرزمینی که به صورت طبیعی یا مصنوعی (قنات) در جایجای بیابان ظاهر میشود که واحهها را شکل میدهند، حیات در بیابانها را ممکن کرده است. وجود همین آب اندک سبب سازگاری گیاهان و جانوران با این شرایط نامساعد شده است. بیابان با نقش بیبدیلش در اکوسیستم جهانی از یک طرف و وجود ذخایر فراوان مواد معدنی و انرژی از دیگر سو، اهمیت فوق العادهای برای زندگی در کره زمین دارد. میتوان با استفاده درست از منابع طبیعی از بیابانی شدن زمینهای دیگر و ایجاد پدیده ریزگردها جلوگیری کرد.
این کتاب شامل اطلاعاتی در مورد بیابانهای جهان و نحوهی سازگاری جانداران گیاهان و جانوران و زندگی انسانها در آن است. دربارهی تعریف دقیق بیابان و وادی و واحه در کتاب بحث میشود. تنوع گیاهی و جانوری بیابان همراه با برخی عادات و رفتارهای آنها توضیح داده شده است. استفادههای جدیدی که انسان همواره با تخریب از محیط بیابان میبرد نیز مشروحاً توضیح داده شده است.