فهرست ها

پوستر «این چند کتاب» استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی

در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پوستر این چند کتاب «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» با معرفی ۶ اثر را منتشر کرد.

 در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پوستر این چند کتاب ویژه دهه فجر با معرفی کتاب‌های «بزرگ شدی ریزه‌میزه»، «بی‌نام پدر»، «پرده دوم»، «چاپید شاه»، «خدازاده» و «فصل بی‌هراسی» را منتشر کرد.

«بزرگ شدی ریزه‌میزه»
پدیدآور:‌ رفیع افتخار
ناشر:‌ جمال
تعداد صفحات: ۱۰۴

یک رمان غیرشعاری و غیرفانتزی و باورپذیر برای فضای ذهنی امروز نوجوانان مرتبط با فضای قبل از انقلاب و مبارزات مردم علیه شاه و اقدامات ساواک علیه مردم که شخصیت‌های اصلی داستان چند نوجوان هستند که درگیر مبارزات می‌شوند و اتفاقاتی بسیار عجیب و تأمّل‌برانگیز برایشان رخ می‌دهد.

ریزه‌میزه پسر زرنگ قصه است که در اتفاقاتی حیرت‌انگیز بزرگ می‌شود؛ بزرگتر از سنش می‌فهمد، تصمیم‌ می‌گیرد و اقدام می‌کند و یاد می‌گیرد که برای نابود کردن ظلم، حتی بچه‌ها هم باید تلاش کنند.

کتاب «بزرگ شدی ریزه‌میزه» قصه کودکان و نوجوانانی را روایت می‌کند که بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی را رقم‌زدند؛ اما از آنان کمتر یاد می‌شود.

این اثر جذاب و خواندنی به قلم آقای رفیع افتخار و تصویرگری خانم مرضیه قائدی توانسته جلوه‌هایی از تلاش‌ها و اتفاقات تلخ و شیرین مسیر به ثمر رسیدن انقلاب برای نوجوانان را ترسیم کند.

 

«بی‌نام پدر»
پدیدآور: سیدمیثم موسویان
ناشر: کتاب جمکران
تعداد صفحات: ۲۷۰

«بی‌نامِ پدر» داستانی است چند لایه‌ که گاه معمایی و گاه عاشقانه در چند خط داستانی روایت می‌شود؛ ماجرایی در دو بُرهه‌ی زمانی و در سه خط داستانی در هم تنیده. سیدمیثم موسویان داستانش را حول یکی از بدنام ترین، فاسدترین و ظالم‌ترین مأموران رژیم شاهنشاهی پیش می‌برد؛ عامل مستقیم انگلیس، مؤسس انجمن بهایی، عامل سرکوب کُردها و قاچاق مواد مخدر در تمام ایران. داستان با ماجرای مأموریت تیمسار به کردستان آغاز می‌شود.

او که برای سرکوبی غائله کردها به کردستان رفته بود در همان‌جا با دختری کُرد ازدواج می‌کند و صاحب فرزندی می‌شود که بعدها از وجود تیمسار بی‌خبر است. کار به جایی می‌رسد که ماجرای پدر و فرزند به هم گره می‌خورد، گره‌ای که اتفاق شگفت‌انگیزی به دنبال دارد...

«بی‌نامِ پدر» داستانی هیجان‌انگیز و جذاب است، با درونمایه‌ی تاریخی و چند وجهی که دارد نظر بسیاری از علاقه‌مندان به داستان‌های تاریخی و ماجراجویی را به خود جلب می‌کند.

 

«پرده دوم» (خاطرات شفاهی محمدرضا شرکت توتونچی)
پدیدآور: نوید ظریف کریمی
ناشر:‌ راه یار
تعداد صفحات:‌ ۲۹۵

این کتاب شامل هفده جلسه مصاحبه با توتونچی که به عزت‌شاهی مشهد معروف بوده، خانواده، دوستان و هم‌بندی‌های انقلابی وی بوده است و به بررسی جزئیات زندگی و خاطراتشان می پردازد؛ همچنین بررسی منابع مختلف تاریخی از جمله تاریخ اجتماعی، سیاسی و جغرافیای تاریخی مشهد و گاهاً تهران در این کتاب انجام شده است.

 

«چاپید شاه» (اندر احوالات امانت‌داری و مملکت‌داری پهلوی‌ها)
پدیدآور:‌ سپیده انوشه
ناشر:‌ کتاب جمکران
تعداد صفحات:‌ ۱۷۶

چاپید شاه؟

محتوای کتاب بسیار فراتر از چاپیدن پهلوی‌ها از ایران و ایرانی است؛ در این کتاب به شدّت تلخ و البته روشنگر و خواندنی،‌ حکایتِ دست و دلبازی بی‌نظیر دودمان پهلوی نسبت به سرمایه‌های ایران‌زمین و به تعبیرِ کتاب، چاپیدن بیگانگان از ایران نیز بیان شده.

این کتاب خوش‌خوان و البته حقیقتاً تلخ، ضمن داشتن اتقان و دقت تاریخی، متن بسیار روانی دارد و از کاریکاتور و عکس بسیار هنرمندانه برای انتقال هر چه بهتر مفاهیم یاری جسته است و مخاطب را به لایه‌هایی از تاریخ توجّه می‌دهد که غالباً به رغم اهمیت فراوان، مورد غفلت واقع می‌شود و دشمن نیز برای تحریف تاریخ و تطهیر پهلوی و فتنه‌گری برای امروز ایران، از همین غفلت‌ها و نکات مغفول بهره‌می‌برد!

 

«خدازاده» (خاطراتی پرجاذبه از محمدرضا پهلوی در نگاه نویسندگان و اندیشمندان خارجی)
پدیدآور:‌ سیدمحمدحسین راجی – محسن فوجی
ناشر:‌ دفتر نشر معارف
تعداد صفحات: ۴۱۵

اوضاع زمان پهلوی که همه‌جوره خوب بود، پس چرا انقلاب کردید؟

دو کتاب خودِ خدا و خدازاده، پاسخی چندوجهی به این پرسش‌ مهم و اساسی را از جنبه‌های مختلف، برگرفته از سخنان و اظهارات و مشاهداتِ نویسندگان و اندیشمندان غربی، به شکلی مستند و متقن ارائه می‌دهد.

این کتاب، سد محکمی است بر تحریف تاریخ با رویکرد تطهیر پهلوی، کاری که تخصص جبهه دشمن در جنگ نرم ترکیبی آن‌هاست که برای آن هم حاضرند میلیون‌ها دلار هزینه کنند و مستند بسازند و شبکه ماهواره‌ای تأسیس کنند و... .

 

«فصل بی‌هراسی»
پدیدآور:‌ محمدحسین فاضل
ناشر:‌ شرکت چاپ و نشر بین‌الملل
تعداد صفحات: ۲۲۷

فصل بی‌هراسی، از حیث ادبی یکی از پرکشش‌ترین و جذاب‌ترین رمان‌هایی است که در ظرف زمانی سال‌های نزدیک به انقلاب و فضای گروه‌های مبارزاتی آن دوران نگاشته شده. کتابی بسیار خوش‌خوان که از حیث داستان‌نویسی کیفیت بسیار بالایی دارد. از حیث محتوایی هم به خوبی توانسته فضای پرتلاطم غبارآلود آن سال‌ها را ترسیم کند، فضایی که گروه‌های مبارزاتی فراوانی وجود داشتند با گرایشات مختلف فکری از اسلام‌گرای افراطی گرفته تا کومونیست و استراتژی‌های مختلف عملیاتی؛ در این میان نیز تعداد زیادی از این گروه‌ها ادعاهایشان را با قرآن و روایات تزیین کرده بودند و مشخص نبود که کدام، دلسوز واقعی مردم و کدام، به خاطر تخلیۀ شور و هیجان جوانی‌شان و کدام‌ عامل نفوذی خود حکومت در بیان گروه‌های مبارزاتی است!

فصل بی‌هراسی داستانی است که در وسط دعواهای این گروه‌های مختلف، به‌دنبال حقیقت مبارزه و انقلاب می‌گردد. نویسنده تلاش زیادی کرده تا راه و بی‌راه را کشف و بی‌پرده به مخاطب نشان دهد.

 

اخبار و اطلاعیه